20110628

Time flies!

Oj, tiden bara forsvinner. Och blogginläggen blir da inte tätare.

Vemodigt nog lamnade vi i alla fall Split efter manga härliga dagar. Ett minne att halla varmt ar den kroatiska pubrundan vi deltog i. Folket! Värmen! Fantastiskt roligt.

Vi drog vidare till Zagreb där vi gjorde stan, gick och gick och gick samt grillade korv vid en konstgjord sjö. Mysigt och soligt vare minsann. Men det tänkta shoppandet gick inte riktigt vägen för nagon.

Sedan hamnade vi i Ljubljana där vi cyklade längs mysig kanal och gick fruktansvärd brant backe upp till ett slott. Slovenien är helt klart värt fler besök.

Därefter blev det Österrike och närmare bestämt Badgastein. Där det...regnade. Usch, tyckte vi och kröp in pa fint fyrbäddsrum istället för det bokade fjortonbäddsrummet. Vi klagade icke da vi fick det för samma pris. Frukostbuffé inkluderad dessutom! Vi vandrade uppför berget (dag 1) enda upp till Bergstation. Galet vad tungt det var. Men upp kom vi! Lite smafrusna men vid gott mod. Och ner kom vi ocksa - vilket var desto roligare. Dag 2 var lugn (och regnig), vi gick och badade till rabatterat pris. Varmt&skönt för vara stackars muskler. Sedan var vi äventyrliga och begav oss med guide till ravin och klättrade/hoppade/kasade/simmade nerför den.. Detta med skräckblandad förtjusning. Pa dag nummer 4 tog vi äventyr ett steg längre. Da tömde vi vara bankkonton och flog tandem. Frihetskänslan var total! Jag skulle vilja lära mig flyga själv...

Nu befinner vi oss i Wien där vi tittat pa ett dussintal pampiga byggnader, gatt och gatt och gatt samt solat/badat vid Neue Donau. Härligt värre!

Imorgon beger vi oss till Prag för vara tva sista natter pa annan ort. Fredagen spenderar vi pa diverse tag for att ta oss...hem. For snart ar aven detta aventyr slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar