20130127

Defence, teamwork.

Känns som att det här kommer att bli en veckoblogg för nu har visst ännu en försvunnit förbi.

En vecka fylld med plugg.
Hade första muntliga ögonblicket i form av en simulerad förhandling om gorilla-turism i Uganda. Jag och Jessica (vi läser en kurs ihop) agerade Ugandas regering så gott vi kunde genom att värna om vår befolkning, puscha för ekonomisk utveckling och frånsäga oss ansvar på samma gång. Gick bra! Det är en bra grupp vi är i. Ganska avslappnad miljö vilket underlättar för möjligheten att uttrycka sig på engelska.

Har vidare träffat gruppen jag ska arbeta med i ett arbete om hälsoaspekten kring tältstäder i Haiti. Har också kommit fram till att jag i min så kallade Action Assignment ska skriva om vattenbrist och hur privatisering av vatten drabbar fattiga. Min "action" blir förmodligen att prata om detta i någon klass på ett högstadie/gymnasie. Idén finns där åtminstone, nu ska det bara förverkligas också.

En vecka fylld med kyla.
Vilket jag förstått det som är vad ni har hemma också?
Massa minus och bitande vindar. Idag har vintern dock fått en vårig touch. Solen värmer (och man vill inte sitta inomhus och vara "duktig").

En vecka fylld med mer nytt.
Det lagades svensk husmanskost (dvs köttbullar, potatis och sås) hemma hos Amanda (som delar ett hus tillsammans med tre andra kanadensare) en kväll. Roligt att både få laga och bjuda. Bullarna lyckades vi bra med, såsen blev sisådär. Kladdkaka med jordgubbar&glass till efterrätt. De bjöd idag igen på American (Um, Canadian..) Pancakes, Maple Syrup and Apple Sauce. Mums. Trevligt möte över gränserna, liksom.

Igår spelade Dalhousie Tigers mot Cape Breton (basket) och det var spännande värre. När det var 8 sekunder kvar var det lika. Tyvärr blev det ingen hemmavinst. Kul grej, oavsett. Cheerleaders, maskot, tävlingar. Det kastades ut t-shirts och bollar i publiken (jag fick tag på en Pepsi Zero-tischa). De som hördes mest fick pizza. Subway anordnade konstig tävling där man skulle bilda mänsklig macka genom att samla ihop pålägg. Hypat! Därefter gick jag, Amanda och två trevliga australienskor till en vinbar och unnade oss gott Nova Scotianskt vin och fin ostbricka. Sofistikerat värre! Mysigt slut på bra kväll.

Förra söndagens miniskidresa var också lyckad. Litet system med lite öppet för kvällsåkning men de få backar som var öppna var bra och långa. Härligt med utomhusaktivitet. Blir säkert en repris men då som dagsutflykt istället.

En bra vecka.
Nästa ser lovande ut den med.

Helene: roligt att du hittat hit igen! Hälsa familjen!

Mormor: Är fortsatt imponerad! Vi får allt ta det ett steg längre och prova skypa en dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar